Βήματα για τον Καθαρισμό Λαδιού Μαγειρέματος από το Πάτωμα

Όπως λέει και το ρητό, «το λάδι και το νερό δεν αναμιγνύονται». Γι αυτό και, εάν σας τύχει να σπάσει το μπουκάλι με το λάδι μαγειρέματος στο πάτωμα της κουζίνας, μια σφουγγαρίστρα πιθανόν να μην είναι η καλύτερη ιδέα. Αν υπάρχει κάποιο σπασμένο γυαλί στο σημείο που έπεσε το λάδι, ο καθαρισμός μπορεί να φαίνεται ακόμα πιο αδύνατος. Ωστόσο, τα παρακάτω βήματα θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το λάδι σχετικά, καθώς και το σπασμένο γυαλί από το πάτωμα.

 

Τα βήματα:

1. Εάν υπάρχει σπασμένο γυαλί εκεί που έχει πέσει το λάδι (αν έχει σπάσει το μπουκάλι), φορέστε πρώτα παπούτσια που έχουν λαστιχένιες σόλες ή πλένονται. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε γάντια κήπου για να μαζέψετε τα μεγαλύτερα κομμάτια γυαλιού. (ΜΗΝ χρησιμοποιείτε γάντια φούρνου.) Τυλίξτε το γυαλί σε εφημερίδα για να αποφύγετε το σχίσιμο της σακούλας σκουπιδιών.

2. Καλύψτε το λάδι με ένα απορροφητικό υλικό, όπως αλεύρι, αλάτι ή άμμο εάν σας βρίσκεται.

3. Αφήστε το απορροφητικό υλικό να απορροφήσει το λάδι για περίπου 10-15 λεπτά.

4. Χρησιμοποιήστε χαρτί κουζίνας ή μια σπάτουλα για να αφαιρέσετε το υλικό και τοποθετήστε το σε ένα φαράσι.

5. Επαναλάβετε τα βήματα 2-4 έως ότου το μεγαλύτερο μέρος του λαδιού έχει αφαιρεθεί.

6. Σκουπίστε το πάτωμα με φέτες ψωμί ή χαρτοπετσέτες για να απομακρυνθεί το απομένον υπόλειμμα λαδιού.

7. Χρησιμοποιήστε το υγρό πιάτων και ζεστό νερό για να σφουγγαρίσετε το δάπεδο.

8. Αν υπήρχε κάποιο γυαλί στη διαρροή, περιμένετε να στεγνώσει το δάπεδο. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε μια κολλητική ταινία πάνω από την περιοχή για να πάρει οποιαδήποτε θρύμματα γυαλιού.

9. Πλύνετε σχολαστικά τη σπάτουλα, το φαράσι και σφουγγαρίστρα με υγρό πιάτων και ζεστό νερό.

 

Περισσότερες συμβουλές:

Βουτήξτε ένα πανί με νερό και σαπούνι και σκουπίστε το εξωτερικό του δοχείου λαδιού μετά από κάθε χρήση για να απομακρυνθεί κάθε κατάλοιπο λαδιού. Αυτό θα αποτρέψει το δοχείο από το να είναι ολισθηρό όταν το χρησιμοποιήσετε την επόμενη φορά.

Εάν χρησιμοποιείτε μια πετσέτα για να καθαρίσετε τη διαρροή, πλύντε την σε ζεστό νερό με το συνηθισμένο απορρυπαντικό πλυντηρίου σας.