Συμβουλές Ασφάλειας Στην Κουζίνας Για Την Αποφυγή Μόλυνσης

Η διατήρηση της καθαρής κουζίνας σας είναι ο μοναδικός παράγοντας για την αποφυγή μόλυνσης και μπορεί να συνοψιστεί ως εξής: Πλύνετε τα χέρια σας, κρατήστε τις επιφάνειες καθαρές και βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός κουζίνας είναι πάντα καθαρός.

 

Πλύνετε τα χέρια σας: Πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι επιλογής σας και ζεστό νερό πριν και μετά από κάθε επαφή με τρόφιμα, καθώς και οποτεδήποτε έρθετε σε επαφή με επιβλαβή βακτήρια. Και μην ξεχάσετε να αφαιρέσετε οποιοδήποτε είδος κοσμημάτων πριν αγγίξετε τα τρόφιμα.

Κρατήστε τις επιφάνειες καθαρές: Τα προϊόντα καθαρισμού που σχεδιάζονται ειδικά για την κουζίνα θα κρατήσουν την κουζίνα σας σε κορυφαία μορφή. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις οδηγίες στην ετικέτα οποιουδήποτε προϊόντος καθαρισμού και ότι πρώτα έχετε δοκιμάσει σε μικρή περιοχή. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκες χαρτοπετσέτες ή καθαρές πετσέτες κουζίνας για να διατηρείτε τις επιφάνειες κουζίνας σας στεγνές και καθαρές. Πλύνετε τα προστατευτικά ρούχα κουζίνας τακτικά και χρησιμοποιήστε διαφορετικές πετσέτες για διαφορετικές εργασίες. Κρατώντας το πάτωμα της κουζίνας σας καθαρό είναι επίσης απαραίτητο, δεδομένου ότι ένας συνολικά καθαρός χώρος εργασίας στην κουζίνα θα αυξήσει αναπόφευκτα την ασφάλεια από μολύνσεις. Μια σφουγγαρίστρα και ένας καλό υγρό δαπέδου δαπέδου θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε γρήγορα τη δουλειά. Απλώς ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα του προϊόντος και αφήστε το πάτωμα να στεγνώσει πριν ξαναμπείτε στο δωμάτιο.

Πλύνετε καλά τα πιάτα και τα μαχαιροπήρουνα: Αυτό είναι δεδομένο - εάν πλένετε τα πιάτα με το χέρι, χρησιμοποιήστε ζεστό νερό και ένα καλό υγρό πιάτων. Προσπαθήστε να πλύνετε τα πιάτα σύντομα μετά τη χρήση τους για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης και διάδοσης επιβλαβών βακτηρίων.

Καθαρίστε τις σανίδες κοπής: Πρέπει να χρησιμοποιείτε διαφορετικές σανίδες κοπής για τεμαχισμό λαχανικών, κρέατος ή ψαριών. Πλύνετε την σανίδα κοπής με ζεστό νερό προτού προχωρήσετε στο επόμενο τρόφιμο και αντικαταστήστε τις παλιές, μόλις γίνει πιο δύσκολο να καθαριστούν σωστά. Οι μη πορώδεις πλαστικές σανίδες κοπής είναι η ασφαλέστερη επιλογή, καθώς οι ξύλινες σανίδες κοπής είναι πιο πιθανό να μολύνουν τα τρόφιμα και να υπονομεύσουν την υγεία σας.