Πώς Να Στεγνώσετε Ένα Υγρό Χαλί

Η αντιμετώπιση μιας πλημμύρας μπορεί να είναι αγχωτική: υπάρχουν πολλά που πρέπει να κάνετε και δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα κάνετε εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τη ζημία του νερού.

 

Πώς να στεγνώσει χαλί: αφαιρέστε την υπερβολική υγρασία

Αρχικά, μετακινήστε οποιαδήποτε έπιπλα κάθονται στο μέρος που έχει καλυφθεί από νερό. Τα έπιπλα θα καταστήσουν πιο δύσκολο το στέγνωμα του χαλιού και θα θέσουν και τα ίδια τα έπιπλα σε κίνδυνο να καταστραφούν.

Το νερό που βυθίζεται στο χαλί είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί, οπότε θα πρέπει να ενεργήσετε γρήγορα για να απαλλαγείτε από όσο περισσότερο υγρό μπορείτε πριν απορροφηθεί.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πετσέτες για αυτό το στάδιο στεγνώματος του χαλιού. Πάρτε μια πετσέτα και απλώστε την πάνω από τη διαρροή. Εφαρμόστε πίεση έως ότου η πετσέτα απορροφήσει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό και στη συνέχεια αντικαταστήστε την με μια στεγνή πετσέτα και επαναλάβετε.

Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μια ηλεκτρική σκούπα που μπορεί να απορροφήσει υγρά. Δεν θα έχετε απαραιτήτως μια τέτοια ηλεκτρική σκούπα. Ποτέ όμως μην χρησιμοποιείτε κανονική ηλεκτρική σκούπα για υγρά.

Ούτε οι πετσέτες ούτε η ηλεκτρική σκούπα υγρών θα είναι σε θέση να στεγνώσουν πλήρως το χαλί. Ο στόχος σας είναι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία.

 

Πώς να στεγνώσει το χαλί: διευκολύνοντας την κατάσταση

Ελέγξτε κάτω από το χαλί. Αν το πάτωμα είναι υγρό, η κύρια προτεραιότητά σας είναι να στεγνώνετε το πάτωμα: είναι πιο εύκολο να αντικαταστήσετε ένα χαλί παρά να αντικαταστήσετε ένα πάτωμα. Αφαιρέστε το χαλί έτσι ώστε τόσο το πάτωμα όσο και το χαλί να στεγνώσουν πιο εύκολα. Εάν υπάρχει πολύ νερό κάτω από το χαλί, είναι απίθανο να στεγνώσει καλά όταν εφάπτεται το χαλί πάνω στο πάτωμα.

Ακόμα κι αν το πάτωμα δεν είναι βρεγμένο, το χαλί θα στεγνώσει πολύ γρηγορότερα εάν αφαιρεθεί εξ ολοκλήρου και εκτεθεί στο φως του ήλιου για να στεγνώσει.

Αυτό δεν είναι πάντα δυνατό, φυσικά. Ευτυχώς, υπάρχουν και άλλα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να στεγνώσει το χαλί σας λίγο πιο γρήγορα.

  • Ανοίξτε τα παράθυρα για να αυξήσετε τη ροή του αέρα.
  • Αν είναι μια μέρα με υγρασία στην ατμόσφαιρα, ίσως να είναι πιο αποτελεσματικό να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα ή το κλιματιστικό παρά να ανοίξετε ένα παράθυρο.
  • Ανοίξτε τη θέρμανση εάν είναι χειμώνας ή κάνει κρύο.
  • Βάλτε έναν αφυγραντήρα στο δωμάτιο.

 

Πώς να στεγνώσει χαλί με μαγειρική σόδα

Αυτό είναι ένα προαιρετικό βήμα που μπορεί να θέλετε να χρησιμοποιήσετε για ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσει, αφού έχετε αφαιρέσει ήδη υπερβολικό νερό. Μην χρησιμοποιήσετε τη μαγειρική σόδα μέχρι να αφαιρέσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό.

Μόλις φτάσετε στο στάδιο της "υγρασίας", μπορείτε να ρίξετε τη μαγειρική σόδα πάνω από το σημείο με υγρασία, να την αφήσετε για περίπου μία ώρα, και στη συνέχεια να την αφαιρέσετε με ηλεκτρική σκούπα στερεών. Η μαγειρική σόδα θα τραβήξει μέρος της υγρασίας από μόνη της.

Πόσο καιρό κάνει ένα χαλί για να στεγνώσει; Εξαρτάται από το υλικό του χαλιού, πόσο υγρό είναι και αν είναι δυνατό να τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο, αλλά σε καλές συνθήκες τα περισσότερα χαλιά θα πρέπει να είναι στεγνά μέσα σε είκοσι τέσσερις ώρες. Το χαλί μπορεί να κινδυνεύει να αναπτύξει μούχλα αν παραμείνει υγρό για περισσότερο από δύο ημέρες, γι 'αυτό είναι σημαντικό να κάνετε ό, τι μπορείτε για να το στεγνώσετε, όσο πιο σύντομα γίνεται.