Πώς να Καθαρίσουμε το Αυτοκίνητό μας.

Ένα μέρος που περνάμε αρκετές ώρες είναι το αυτοκίνητό μας. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καθαρίζεται συχνά και σωστά. Μην περιμένουμε ότι πρέπει να κάνουμε ένα ταξίδι ή να περιμένουμε να σταματήσει η βροχερή περίοδος για να το καθαρίσουμε. Είναι καλό να πλένουμε το εξωτερικό του αυτοκινήτου μας  κάθε δύο εβδομάδες για να μην μαζεύει πολύ βρωμιά που θα έχει ως αποτέλεσμα την φθορά του χρώματος. Όσο για το εσωτερικό μπορούμε να ακολουθήσουμε ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα, όπως μία φορά το μήνα.

 

Τι καθαρίζουμε στο εσωτερικό του αυτοκίνητου.

Πατάκια

Προτού καθαρίσουμε την μοκέτα είναι καλό να  αφαιρέσουμε τα πατάκια και να τα τινάξουμε έξω. Εάν έχουμε λαστιχένια πατάκια αυτό μας δίνει την δυνατότητα να τα πλύνουμε κιόλας. Εάν  είναι από μοκέτα ή τσόχα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ηλεκτρική σκούπα.

Αρχίζουμε το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και είναι καλό να βάλουμε μπροστά το εξάρτημα αυτό που μπορούμε να καθαρίσουμε και τα πιο δύσκολα σημεία. Αν υπάρχει κάποιος λεκές μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα καθαριστικό του εμπορίου για υφασμάτινες επιφάνειες τα οποία συνήθως είναι χαμηλού αφρισμού.

Καθίσματα

Τα καθίσματα είναι ίσως το πιο ταλαιπωρημένο και βρώμικο μέρος γιατί κάποιες φορές είμαστε ιδρωμένοι ή βρώμικοι όταν μπαίνουμε στο αυτοκίνητο. Ο λεπτομερής καθαρισμός των καθισμάτων θα μειώσει τις ανεπιθύμητες οσμές, και θα δώσει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου μας ένα καθαρό, ανανεωμένο περιβάλλον. Δερμάτινα καθίσματα : Το δέρμα ξέρουμε ότι θέλει ειδική περιποίηση έτσι είναι καλό να το καθαρίζουμε με ήπια καθαριστικά, ειδικά για δέρμα. Καθίσματα από ύφασμα: Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική σκούπα στην αρχή και ατμοκαθαριστή για να καθαρίσουμε σε βάθος, αν έχουμε.

Μπροστινός πίνακας, πίνακας εργαλείων και κονσόλα

Επειδή είναι το σημείο που βλέπουμε συνεχώς  είναι καλό να το καθαρίζουμε για να νιώθουμε και ευχάριστα. Μπορούμε να έχουμε μόνιμα ένα πανί από μικροϊνες και να το καθαρίζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης είναι καλό να έχουμε απολυμαντικά μαντηλάκια για το τιμόνι και το λεβιέ ταχυτήτων.