Πώς να Καθαρίσετε τον Καναπέ Σας με Ατμό

Εάν έχετε έναν καναπέ με την ένδειξη "W" ή "WS", ίσως μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ατμοκαθαριστή ταπετσαρίας ή υφάσματος. Πριν τον χρησιμοποιήσετε όμως, συμβουλευτείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τον ατμό για να δείτε αν είναι ιδανικός χρησιμοποιηθεί στον καναπέ σας. Ενώ οι καναπέδες με ενδείξεις "W" και "WS" στις ετικέτες μπορούν να αντέξουν το νερό, δεν μπορούν πάντοτε να αντέξουν τη θερμότητα.

Επιπλέον, εκτελέσετε αρχικά μια δοκιμή σε ένα μικρό μέρος του καναπέ σε σημείο που δεν φαίνεται στο μάτι για να βεβαιωθείτε ότι ο ατμός δεν θα προκαλέσει καμία μόνιμη ζημιά.

Όταν πρόκειται να καθαρίσετε με ατμό έναν καναπέ, θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή. Θα πρέπει να γνωρίζετε τις ρυθμίσεις που θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε.

 

Υπάρχουν μερικά κόλπα που μπορούν να κάνουν τον καθαρισμό σας πιο επιτυχημένο.

Σκουπίστε τον καναπέ σας πριν αρχίσετε να καθαρίζετε με ατμό. Αφού έχετε καθαρίσει με τον ατμό και ο καναπές στεγνώσει εντελώς, σκουπίστε ξανά.

Επιλέξτε μια ωραία μέρα για τον καθαρισμό του καναπέ σας με ατμό, ώστε να μπορείτε να ανοίξετε τα παράθυρα και να βγείτε έξω από το δωμάτιο.

Ορισμένοι καθαριστές ατμού χρησιμοποιούν υφάσματα μικροϊνών για να βοηθήσουν στη συλλογή ψίχουλων. Χρησιμοποιήστε αυτή την επιλογή στο μηχάνημα του ατμού ώστε να μπορείτε να πάρετε όλη τη βρωμιά.

Μετά τον ατμό, τοποθετήστε έναν ανεμιστήρα στον καναπέ σας για να τον στεγνώσετε τελείως.

Περιμένετε έως ότου το νερό στον ατμό κρυώσει πριν το αφαιρέσετε από το μηχάνημα.

 

Τώρα ξέρετε πώς να καθαρίσετε έναν καναπέ υφάσματος.