Πώς να Καθαρίσετε το Εσωτερικό Ενός Φούρνου Μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας κάτι που το κάνει να θέλει και συχνά καθάρισμα. Σε αντίθεση με άλλες συσκευές κουζίνας, μπορείτε να καθαρίσετε ένα φούρνο μικροκυμάτων με καθημερινά προϊόντα καθαρισμου που έχετε ήδη στο σπίτι σας, όπως καθαριστικό για όλες τις χρήσεις, λεμόνι, σαπούνι πιάτων ή ξύδι λευκό. 

Ας δούμε δυο τρόπους που μπορούμε να το κάνουμε αυτό.

Πρώτος τρόπος: με λεμόνι

Σε ένα βαθύ μπολ με νερό, κόβεις τα λεμόνια στα τέσσερα, στύβεις λίγο από τον χυμό τους και τα βάζεις μέσα στον φούρνο. Βάζουμε το φούρνο σε υψηλή ισχύ  για τρία λεπτά.

Οι υδρατμοί που δημιουργούνται με το νερό καθώς θερμαίνεται σε συνδυασμό με το κιτρικό οξύ από τα λεμόνια σου δίνουν ένα αποτελεσματικό απολυμαντικό. Χωρίς τις χημικές ουσίες των καθαριστικών του εμπορίου και χωρίς να ξοδέψεις χρήματα έχεις έναν καθαρό φούρνο μικροκυμάτων. Ύστερα  με καθαριστικό για όλες τις χρήσεις περνάμε όλες τις επιφάνειες του φούρνου και είναι σαν καινούργιος.

Δεύτερος τρόπος: με ξύδι

Βρέχεις το σφουγγάρι με νερό, ρίχνεις πάνω μια κουταλιά λευκό ξύδι και τοποθετείς στο φούρνο για να βράσει για τρία λεπτά. Με αυτόν τον φιλικό προς το περιβάλλον και ανέξοδο τρόπο καθαρισμού τα ξεραμένα υπολείμματα μαλακώνουν και οι οσμές εξαφανίζονται. Ύστερα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ νερό με σαπούνι πιάτων και με το σφουγγαράκι περνάμε όλο το εσωτερικό του φούρνου αφού το καθαρίσουμε το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλό.