Πώς να καθαρίσετε οικολογικά τα άλατα από τις γυάλινες επιφάνειες της καμπίνας του ντους

Όταν πρόκειται για τον καθαρισμό γυάλινων επιφανειών ντους, υπάρχουν μερικές συμβουλές και κόλπα που πρέπει να θυμάστε.  

1)Ρίξε ζεστό νερό στο τζάμι με το τηλέφωνο του ντους. Άφησε το ζεστό νερό να τρέξει για να παράξει αρκετό ατμό στην καμπίνα. Με τους υδρατμούς, οι λεκέδες νερού μαλακώνουν και θα είναι πιο εύκολη η απομάκρυνσή τους στα επόμενα βήματα.

2) Γέμισε ένα μπουκάλι ψεκασμού με λευκό ξύδι και ψέκασε καλά σε όλη την επιφάνεια  μέσα και έξω. Άφησε το ξύδι να σταθεί για 10 λεπτά τουλάχιστον.

3) Βούτηξε ένα σφουγγαράκι κουζίνας σε μαγειρική σόδα και τρίψε το τζάμι. Τρίψε πρώτα το εξωτερικό μέρος της τζαμαρίας και στη συνέχεια προχωρήστε με τα εσωτερικά τμήματα. Η μαγειρική σόδα δρα ως λειαντική ουσία ενώ το ξύδι διαλύει τα σκληρά σημεία του νερού και τα υπολείμματα σαπουνιού.

4) Μόλις το αποτέλεσμα σε ικανοποιεί και το τζάμι της ντουζιέρας φαίνεται καθαρό ξεπλύνετε με φρέσκο νερό και στεγνώστε τις επιφάνειες με ένα πανί μικροϊνών. 

5) Στο τέλος και όταν στεγνώσουν καλά τα τζάμια, μπορείτε να τα περάσετε και με ένα μαλακό πανί εμποτισμένο με baby oil ή μαλακτικό ρούχων. Έτσι θα γλιτώσετε από τους λεκέδες νερού για αρκετό καιρό.