Πώς να Αποτρέψετε τη Διάδοση των Μικροβίων

Ανεξάρτητα από το πόσο συχνά καθαρίζουμε, πάντα θα υπάρχουν μικρόβια που ζουν στα σπίτια μας. Ευτυχώς το μεγαλύτερο μέρος του είναι αβλαβές, αλλά μερικά μικρόβια μπορούν να μας κάνουν να αρρωστήσουμε και είναι σημαντικό να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να απαλλαγούμε από αυτά.

Εάν θέλετε να μάθετε πώς να αποτρέψετε την εξάπλωση μικροβίων στο σπίτι, τότε υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές και συμβουλές για την ενίσχυση της οικιακής υγιεινής και την καταπολέμηση των μικροβίων:

 

Αποφύγετε τη μόλυνση στην κουζίνα

Η κουζίνα είναι μια εστία για μικρόβια! Μπορεί να ζήσουν σε σανίδες κοπής, σε σφουγγάρια, ακόμα και στο ψυγείο. Για να μάθετε πώς να αποτρέψετε την εξάπλωση μικροβίων σε αυτό το μέρος του σπιτιού, βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε ένα αντιβακτηριδιακό σπρέι για να σκουπίσετε όλες τις επιφάνειες, ειδικά μετά την προετοιμασία τροφίμων υψηλού κινδύνου όπως το ωμό κρέας.

Είναι επίσης σημαντικό να αποφύγετε τη μόλυνση στο ψυγείο - να απορρίψετε οποιοδήποτε φαγητό μετά τη λήξη της χρήσης του και να αποθηκεύσετε οτιδήποτε μπορεί να είναι ένας πιθανός κίνδυνος σε ένα αεροστεγές δοχείο. Θυμηθείτε να διαβάσετε τις ετικέτες για κάθε προϊόν καθαρισμού που χρησιμοποιείτε και για να δοκιμάσετε πρώτα σε μια μικρή περιοχή.

 

Κρατήστε τα κατοικίδια στο έδαφος

Όλοι αγαπάμε τα κατοικίδια ζώα μας - τόσο πολύ ώστε να είναι δελεαστικό να τους αφήσουμε να σκαρφαλώσουν στον καναπέ. Αλλά με τις γάτες και τα σκυλιά να γίνονται ένα με άλλα ζώα, φυτά, βρωμιά, σκόνη και άλλα, είναι πιθανό να φιλοξενήσουν μικρόβια που πραγματικά δεν θέλετε.

Έτσι, όσο δύσκολο και να είναι να πούμε όχι, κρατήστε τα κατοικίδια ζώα στο επίπεδο του εδάφους. Θυμηθείτε να πλύνετε τα χέρια σας μετά το παιχνίδι μαζί τους - είναι ένας εύκολος τρόπος να μάθετε πώς να αποτρέψετε τη διάδοση μικροβίων.

 

Διδάξτε τα παιδιά να πλένουν συχνά τα χέρια τους

Είναι αδύνατο να κρατήσετε τα παιδιά μακριά από μικρόβια. Είτε είστε στο σχολείο είτε ακόμα σε πάνες, θα έρθουν σε επαφή με τα πάντα - πράγμα που σημαίνει ότι είναι πιθανό να μεταδώσουν μικρόβια πιο γρήγορα από ό, τι θα μπορείτε να καθαρίσετε. Προκειμένου να αποφευχθεί το κρυολόγημα και η γρίπη, καθώς και η εξάπλωση οποιωνδήποτε άλλων επιβλαβών βακτηρίων, το κόλπο είναι να διδάσκουμε την πρακτική υγιεινής από νεαρή ηλικία.

Βάλτε τα παιδιά σε μια ρουτίνα πλυσίματος των χεριών για είκοσι δευτερόλεπτα κάθε φορά που χρησιμοποιούν το μπάνιο, καθώς και πριν από τα γεύματα ή όποτε φτάνουν στο σπίτι. Διδάξτε τα παιδιά πώς να αποτρέψετε τα μικρόβια και πώς να σταματήσετε τη διάδοση των μικροβίων, ώστε να καταλάβουν γιατί τους ζητάτε να κάνουν κάποια πράγματα.

Είναι επίσης μια καλή ιδέα να πλένετε τα παιδικά παιχνίδια και τις κουβέρτες σε τακτική βάση.

 

Αντιμετώπιση των επικίνδυνων σημείων

Το σκούπισμα του χαλιού είναι σωστό να γίνεται, αλλά όταν σκέφτεστε πώς να αποτρέψετε την εξάπλωση των μικροβίων - υπάρχουν κρυφά σημεία που μπορεί να ξεχνάτε.

Πότε ήταν η τελευταία φορά που καθαρίσατε το τηλεχειριστήριο της τηλεόρασης; Ή το πληκτρολόγιο του υπολογιστή σας ή όλους τους διακόπτες φωτισμού; Λαμβάνοντας υπόψη πόσο συχνά χρησιμοποιούνται, είναι εκπληκτικό το πόσο σπάνια μπορούν να καθαριστούν.

Υπάρχουν πολλά σημεία στο σπίτι που είναι δύσκολο να διατηρήσουν υγιεινά, αλλά απλά θυμηθείτε να καθαρίσετε και αυτά ανά τακτά διαστήματα. Θα μπορούσε να κάνει όλη τη διαφορά την επόμενη φορά που κάποιος έρχεται σπίτι με ένα κρυολόγημα.