Πώς Να Απαλλαγείτε Από Ετικέτες Σε Καινούργια Γυάλινα Ποτήρια

Τα ποτήρια που αγοράζονται από το κατάστημα, καθώς και τα ανακυκλωμένα μπουκάλια και βάζα, έρχονται συχνά με μια ετικέτα που μπορεί να αφαιρεθεί δύσκολα. Μια αποτελεσματική οικιακή λύση συνήθως είναι η χρησιμοποίηση ενός προϊόντος με βάση το πετρέλαιο ή το αλκοόλ - όπως φυτικό έλαιο ή ασετόν- αλλά για πραγματικά πεισματικά υπολείμματα κόλλας, υπάρχει επίσης μια σειρά ειδικών προϊόντων αφαίρεσης κόλλας και ετικετών.

Αρχικά, βυθίστε το βάζο ή το ποτήρι σε ζεστό νερό, μέχρι να κρυώσει το νερό.

Εάν η ετικέτα έχει κολληθεί με κόλλα που έχει βάση το νερό, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ξεκολλάει εύκολα σε αυτό το στάδιο. Εάν όχι, βάλτε λίγο από το επιλεγμένο προϊόν αφαίρεσης (φυτικό έλαιο ή ασετόν) σε ένα πανί και τρίψτε το πάνω από την ετικέτα. Βεβαιωθείτε πως κάθε μέρος του υπολείμματος έχει απορροφήσει το υγρό.

Αφήστε το να δράσει για δέκα λεπτά και τρίψτε ξανά με το πανί.

Πραγματικά ανθεκτικά υπολείμματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με τη βύθιση του ποτηριού σε ένα διάλυμα ξυδιού ή μαγειρικού λαδιού για ένα βράδυ. Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε ένα ειδικό καθαριστικό γυαλιού για να το τρίψετε.

Πλύνετε τα ποτήρια με απορρυπαντικό πιάτων και αφήστε τα να στεγνώσουν.

Όπως πάντα, μην ξεχνάτε να φοράτε προστατευτικό ρουχισμό κατά το χειρισμό οποιουδήποτε προϊόντος καθαρισμού και να κρατάτε καλά αεριζόμενους τους χώρους όπου εργάζεστε. Η διαδικασία καθαρισμού του γυάλινου ποτηριού πρέπει να γίνεται γρήγορα και ομαλά!