Οικολογικά Προϊόντα Καθαρισμού: 3 Φυσικά Προϊόντα Καθαρισμού για το Σπίτι σας

Όλο και περισσότεροι από εμάς επιλέγουν να υιοθετήσουν έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο ζωής. Ανακυκλώνουμε τα οικιακά μας απορρίμματα, απενεργοποιούμε τα φώτα υπέρ του φυσικού φωτός και ορισμένοι από εμάς έχουμε εγκαταστήσει συστήματα ανανεώσιμης ενέργειας για να μειώσουμε την ποσότητα των ορυκτών καυσίμων που χρησιμοποιούνται. Υπάρχουν όμως και φυσικά καθαριστικά προϊόντα οικολογικού καθαρισμού που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε πολλά σημεία του σπιτιού σας ως μια επιπρόσθετη πράξη υπέρ του περιβάλλοντος.

 

Μαγειρική σόδα

Η μαγειρική σόδα περιέχει μικρές ποσότητες φυσικού οξέος, καθιστώντας το ένα εξαιρετικό φυσικό καθαριστικό. Αποθηκεύστε ένα ανοικτό κουτί μαγειρικής σόδας στο ψυγείο η στα ντουλάπια τροφίμων σας για να απορροφήσετε τις κακές μυρωδιές.

Πασπαλίστε τη μαγειρική σόδα στα χαλιά σας πριν προχωρήσετε στη χρήση ηλεκτρικής σκούπας για να φρεσκάρετε τις ίνες. Πασπαλίστε τη μαγειρική σόδα στις επιφάνειες εργασίας της κουζίνας και σκουπίστε με ένα υγρό πανί για να αφαιρέσετε ακαθαρσίες, λεκέδες και λιπαρά κατάλοιπα.

 

Ξύδι

Το ξίδι είναι όξινο και, ενώ δεν είναι τόσο καλό όσο η μαγειρική σόδα για τον καθαρισμό της βρωμιάς, θεωρείται πιο αποτελεσματικό στην απομάκρυνση μικροβίων και βακτηρίων στο σπίτι. Μια πρόσφατη μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ένα αραιωμένο διάλυμα ξιδιού είναι αποτελεσματικό στην απολύμανση των επιφανειών.

Ρίξτε το ξίδι σε ένα πανί και σκουπίστε πάνω από την κουζίνα και τους τοίχους του μπάνιου για να επιβραδύνετε την ανάπτυξη του μούχλας. Ανακατέψτε ξίδι με μια μικρή ποσότητα αλατιού για να κάνετε μια πάστα. Χρησιμοποιήστε αυτή την πάστα για να καθαρίσετε τις βρύσες από ανοξείδωτο χάλυβα ή χρώμιο και το νεροχύτη της κουζίνας. Ρίχνουμε ξίδι στο εσωτερικό της πόρτας του φούρνου και αφήνουμε να καθίσει για πέντε λεπτά πριν σκουπιστεί. Οποιεσδήποτε κηλίδες λιπαρών ουσιών θα απομακρυνθούν εύκολα.

 

Λεβάντα

Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι το λάδι λεβάντας είναι στην πραγματικότητα ένα πολύ αποτελεσματικό αντιβακτηριακό προϊόν.

Δημιουργήστε το δικό σας αντιβακτηριακό σπρέι αναμειγνύοντας 20 σταγόνες λάδι λεβάντας με ένα φλιτζάνι νερό. Φυλάξτε το σε μια φιάλη ψεκασμού και χρησιμοποιείστε όπως είναι απαραίτητο. Δεν χρειάζεται να σκουπίζετε ή να ξεπλύνετε - απλά αφήστε το να στεγνώσει φυσικά.