Οδηγίες Για Το Μπάνιο Του Σκύλου Σας

Τα σκυλιά είναι μια τέλεια παρέα στο σπίτι: ενθουσιάζονται όταν ερχόσαστε στο σπίτι, πάντα πρόθυμοι για βόλτες και παιχνίδι. Αλλά κατά τους χειμερινούς καιρούς, εκείνοι οι περίπατοι μπορούν να μας αφήσουν με ένα βρώμικο κατοικίδιο ζώο – με λάσπη στα πόδια τους και στη γούνα τους.

Μια αναζήτηση στο Google θα σας βοηθήσει με πολλές γνώσεις αναφορικά με τον καθαρισμό του σκύλου καθώς πρόκειται για ίσως το πιο δημοφιλές κατοικίδιο. Παρακάτω θα βρείτε μερικές από τις καλύτερες συμβουλές.

 

Πόσο συχνά πρέπει να πλένετε τον σκύλο σας;

Εάν ρωτάτε μερικούς διαφορετικούς ανθρώπους «Πόσο συχνά θα έπρεπε να κάνετε μπάνιο έναν σκύλο;» μπορείτε να πάρετε παντελώς διαφορετικές απαντήσεις. Μερικοί άνθρωποι υποστηρίζουν ότι πρέπει να το κάνετε μία φορά το μήνα, αλλά άλλοι πιστεύουν ότι αυτό είναι πάρα πολύ και ότι πρέπει απλά να το κάνετε όπως απαιτείται.

 

Για κάποιες γενικές συμβουλές, πρέπει πάντα να πλένετε εάν το σκυλί σας:

Μυρίζει άσχημα

Έχει περπατήσει ή πέσει σε κάτι βρώμικο

Έχει λοίμωξη

Έχει ορατή βρωμιά που έχει κολλήσει στη γούνα του

Αν δεν είστε ακόμα σίγουροι, μη διστάσετε να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας πόσο συχνά πρέπει να πλένετε ένα σκυλί και να ακολουθείτε απλά τις συμβουλές τους.

 

Πώς να πλύνετε ένα σκύλο;

Υπάρχουν μερικά διαφορετικά βήματα για το πλύσιμο ενός σκύλου. Εδώ είναι ο οδηγός μας:

Βεβαιωθείτε ότι έχετε αρκετό χώρο για να πλύνετε το σκυλί. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το νεροχύτη της κουζίνας για μικρά σκυλιά και το λουτρό για μεγάλα.

Χρησιμοποιήστε θεραπείες για να ενθαρρύνετε την καλή συμπεριφορά. Αν το σκυλί σας πιέζεται στο νερό, δοκιμάστε να έχετε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι που χρησιμοποιούν μόνο πριν κάνετε μπάνιο. Αυτό θα τους βοηθήσει να συνδυάσουν τα θετικά συναισθήματα με το μπάνιο και να ηρεμήσουν.

Συμπληρώστε αργά το νιπτήρα ή τη μπανιέρα χρησιμοποιώντας ζεστό νερό που είναι αρκετά δροσερό για να αγγίξει κανείς. Να προσέχετε πάντα να μην προκαλέσετε εγκαύματα στο σκυλί σας από πολύ ζεστό ή καυτό νερό. Μιλήστε σε αυτούς χαλαρά σε όλη διάρκεια του μπάνιου και χαϊδέψτε τους τρυφερά.

Εφαρμόστε το σαμπουάν που σχεδιάστηκε για σκύλους και προσθέστε στη γούνα. Πλύνετε το πρόσωπο του σκύλου σας, αλλά βεβαιωθείτε ότι δεν έχει πέσει σαμπουάν στα μάτια ή στα αυτιά τους. Αφού καλύψετε πλήρως, ξεπλύνετε.

Όταν τελειώσετε το πλύσιμο ενός σκύλου, το επόμενο καθήκον είναι να τα στεγνώσετε. Ποτέ δεν τρίβετε καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο τρίχωμά του. Αν χρησιμοποιείτε στεγνωτήρα μαλλιών βεβαιωθείτε ότι δεν είναι πολύ ζεστό και μην το στρέφετε ποτέ απευθείας στο πρόσωπο του σκύλου σας.

 

Πώς να καθαρίσετε το μπάνιο σας μετά το πλύσιμο

Μόλις το σκυλί σας είναι καθαρό το τελικό καθήκον σας είναι να καθαρίσετε τυχόν απομεινάρια στον χώρο του μπάνιου του. Χρησιμοποιήστε μια ισχυρή και αποτελεσματική κρέμα καθαρισμού. Το κλασικό λεμόνι καθαριστικό τους είναι αποτελεσματικό για να απαλλαγούμε από όλους τους τύπους βρωμιών και λεκέδων. Όπως πάντα όταν χρησιμοποιείτε ένα νέο προϊόν καθαρισμού διαβάστε τις οδηγίες στην ετικέτα, δοκιμάστε πρώτα σε μια μικρή περιοχή και λάβετε τις απαραίτητες προφυλάξεις ασφαλείας.

 

Και έτσι το έχετε: ένα ευτυχισμένο, γλυκό με μυρωδιές κατοικίδιο και ένα καθαρό σπίτι συγχρόνως!