Καθαρισμός Πλυντηρίου Ρούχων

Ένα από τα αντικείμενα που χρειάζεται την φροντίδα μας είναι το πλυντήριο ρούχων προκειμένου  να συνεχίσει να είναι εξίσου αποτελεσματικό. Υπολογίστε ότι ένα πλυντήριο που χρησιμοποιείται κατά μέσο όρο δύο φορές την εβδομάδα, χρειάζεται καθάρισμα σε μηνιαία βάση. Καθαρότερο πλυντήριο εξ άλλου, σημαίνει και καθαρότερα ρούχα.

Ο βασικός τρόπος καθαρισμού είναι πανεύκολος και απαιτεί ελάχιστα από εσάς. Θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε:

·       2 κούπες ξύδι

·       ¼ κούπας μαγειρική σόδα

·       ¼ κούπας νερό

·       Σφουγγαράκι

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σόδα  με το νερό και αδειάστε το μείγμα στο δοχείο απορρυπαντικού του πλυντηρίου σας. Στην συνέχεια  αδειάστε το ξύδι στον κάδο και επιλέξτε την υψηλότερη θερμοκρασία για το νερό –το βάρος μη σας απασχολεί.  Αφήστε τώρα το πλυντήριο να ολοκληρώσει την πλύση: το ξύδι και η σόδα σε συνδυασμό με το ζεστό νερό θα διαλύσουν τα άλατα και θα απομακρύνουν τόσο τα μικρόβια, όσο και τις δυσάρεστες οσμές.

Μετα περάστε τον κάδο του με το σφουγγαράκι σας, μαζεύοντας τυχόν υπολείμματα αλάτων και βρωμιάς φροντίζοντας να το ξεπλένετε τακτικά σε καθαρό ζεστό  νερό.

Κάντε το ίδιο και με τα δοχεία απορρυπαντικού και μαλακτικού ώστε να απομακρύνετε κάθε λογής υπολείμματα που πιθανόν να έχουν συγκεντρωθεί. Σε περίπτωση που αφαιρούνται τότε αφήστε τα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό ώστε να μουλιάσουν και στην συνεχεία καθαρίστε τα σχολαστικά με ένα μικρό πανάκι.

Το καθάρισμα όμως, όσο αποτελεσματικό ή ευεργετικό κι αν είναι για το πλυντήριό σας, από μόνο του δεν αρκεί.

Κάτι που πρέπει να προσέχετε συνεχώς είναι να μην βάζετε υπερβολική ποσότητα απορρυπαντικού γιατί θα συσσωρευτεί στο εσωτερικό του πλυντηρίου και αυτό δεν είναι καλό. Καθώς επίσης μετα από τις πλύσεις να αφήνετε την πόρτα και το δοχείο του απορρυπαντικού ανοιχτά.