Καθαρισμός Λεκάνης Τουαλέτας

Για καθαρή λεκάνη, χρειάζεστε καθαρά εργαλεία. Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε τις βούρτσες της λεκάνης και άλλα εργαλεία είναι να τα ξεπλύνετε σε διάλυμα ζεστού νερού και χλωρίνης. Αυτό πρέπει να γίνεται τακτικά, και πριν τα χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε την λεκάνη σας.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε τα μέσα καθαρισμού που είναι κατάλληλα για εσάς. Κατά τον καθαρισμό της λεκάνης είναι συνήθως προτιμότερο να χρησιμοποιείτε προϊόντα που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για χρήση σε μπάνιο, αλλά εάν προτιμάτε να περιορίσετε τον αριθμό των χημικών που χρησιμοποιείτε στο σπίτι σας, υπάρχουν διαθέσιμες φυσικές εναλλακτικές λύσεις, όπως ξίδι ή η μαγειρική σόδα.

Να φοράτε πάντα κατάλληλο προστατευτικό ρουχισμό κατά το χειρισμό των προϊόντων με βάση τα λευκαντικά ή τη χλωρίνη. Οι χημικές ουσίες που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να προκαλέσουν σοβαρές βλάβες στο δέρμα και στα μάτια σας, να φοράτε ελαστικά γάντια, να βεβαιωθείτε ότι η περιοχή είναι καλά αεριζόμενη και να διατηρείτε τα καθαριστικά διαλύματα μακριά από το πρόσωπό σας.

 

Πως να καθαρίσετε την λεκάνη σας - βήμα προς βήμα

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε μια λεκάνη είναι να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να καθαρίσετε όσο το δυνατόν περισσότερη επιφάνεια, οπότε ξεκινήστε με την αποστράγγιση όσο το δυνατόν περισσότερου νερού που βρίσκεται μέσα. Μπορείτε να το κάνετε εύκολα απενεργοποιώντας τη βαλβίδα νερού και τραβώντας το καζανάκι.

Ανασηκώστε το κάθισμα της λεκάνης και εφαρμόστε το επιλεγμένο λευκαντικό ή υγρό καθαρισμού γύρω από το χείλος, αφήνοντάς το να τρέξει κάτω από τις πλευρές. Χρησιμοποιήστε τη βούρτσα λεκάνης για να καθαρίσετε τυχόν επιφανειακούς λεκέδες και απλώστε το καθαριστικό γύρω. Στη συνέχεια αφήστε το για τουλάχιστον είκοσι λεπτά ή μια νύχτα, αν είναι ασφαλές να το κάνετε - αυτός είναι ο βαθύτερος και καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε την λεκάνη. Στη συνέχεια, περάστε ξανά την λεκάνη με τη βούρτσα για άλλη μια φορά και ξεπλύνετε την λεκάνη για να αφαιρέσετε το καθαριστικό, φροντίζοντας να συνεχίσετε να τρίβετε καθώς το νερό απομακρύνεται.

Τώρα επικεντρωθείτε στο εξωτερικό της λεκάνης σας. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν καθαριστικό πολλαπλών χρήσεων και ένα υγρό πανί. Ξεκινήστε από την κορυφή και σκουπίστε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του καπακιού της δεξαμενής και της χειρολαβής. Βεβαιωθείτε ότι έχετε περάσει τις δύο πλευρές του καθίσματος και του καπακιού. Τα βακτήρια συσσωρεύονται επίσης στη βάση της λεκάνης και πίσω από αυτήν. Αυτά τα μέρη μπορεί να είναι δύσκολο να καθαριστούν σωστά, οπότε ίσως θελήσετε να χρησιμοποιήσετε κάποια κρέμα καθαρισμού ή παρόμοιο προϊόν σε μια παλιά οδοντόβουρτσα και να καθαρίσετε την περιοχή.

 

Όπως και με τις περισσότερες οικιακές εργασίες, ο καθαρισμός της λεκάνης είναι ευκολότερος αν το διατηρήσετε ως μέρος μιας ρουτίνας. Οι λεπτομερείς καθαρισμοί σαν αυτόν δεν θα φαίνονται τόσο δύσκολοι εάν πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα.