Καθαρισμός και Τακτοποίηση Μετά τα Χριστούγεννα

Οι διακοπές είναι μια χαρούμενη στιγμή με την οικογένεια και τους φίλους, αλλά αυτή η εποχική λάμψη μπορεί να εξασθενίσει γρήγορα όταν έρθετε αντιμέτωποι με τις συνέπειες: ένα σπίτι για να καθαριστεί όταν όλοι οι φιλοξενούμενοι έχουν φύγει. Αυτό μπορεί να είναι ένα δύσκολο έργο, αλλά έχουμε μερικές έξυπνες συμβουλές για να σας βοηθήσουν να το κάνετε εγκαίρως για το νέο έτος.

Αφαιρέστε τα στολίδια από το χριστουγεννιάτικο δέντρο προσεκτικά.

Χρησιμοποιήστε την ίδια φροντίδα που είχατε για τον στολισμό του δέντρου όπως και για τον ξεστολισμό. Αυτό θα σας εξοικονομήσει κάποιους πονοκεφάλους για το επόμενο έτος. Μερικές συμβουλές για τη συσκευασία των στολιδιών:

- Κρατήστε τα Χριστούγεννα φώτα μακριά από το μπλέξιμο των καλωδίων τυλίγοντάς τα πάνω σε κενούς σωλήνες από χαρτί περιτυλίγματος ή χαρτί κουζίνας. Τυλίξτε το καλώδιο γύρω από το ρολό, ξεκινώντας με την πλευρά απέναντι από την πρίζα, στη συνέχεια, τοποθετήστε το βύσμα στο άνοιγμα του σωλήνα.

- Πάρτε τα στολίδια και, αντί να τα πετάξετε μέσα στα κουτιά αποθήκευσης, τυλίξτε τα με ασφάλεια. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το χαρτί περιτυλίγματος από τα δώρα σας για να τυλίξετε τα στολίδια από το δέντρο ώστε να τα αποθηκεύσετε τακτοποιημένα στα κουτιά τους.

Ελέγξτε το χαλί και τα έπιπλα σας για τους λεκέδες.

Όσο περισσότερο μένει ένας λεκές, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να αφαιρεθεί. Εάν εντοπίσετε κάποιον λεκέ, χρησιμοποιήστε ένα μπουκάλι σπρέι για να ψεκάσετε ελαφρά ένα μίγμα από ζεστό νερό και ήπιο υγρό απορρυπαντικό πιάτων. Στεγνώστε με μια χαρτοπετσέτα και συνεχίστε τον ψεκασμό μέχρι να αφαιρεθεί ο λεκές. Ξεπλύνετε με καθαρό νερό και στεγνώστε και πάλι.

Χρησιμοποιήστε αυτή τη ευκαιρία για να απαλλαγείτε από ό, τι δεν χρειάζεται.

Μήπως πήρατε σαν δώρα κάτι για την κουζίνα σας ή άλλα μέρη του σπιτιού; Αυτό είναι υπέροχο! Αλλά ίσως να μην χρειάζεστε δύο ή περισσότερα σετ τυριών. Είτε δωρίστε παλιά αντικείμενα ή ανακυκλώστε τα. Έχετε παιδιά? Ζητήστε τους να σας βοηθήσουν με τη δημιουργία ενός αγώνα δρόμου για το ποιός μπορεί να συγκεντρώσει τα παιχνίδια του πιο γρήγορα. Αποθηκεύστε τα παιχνίδια που δεν τους παρουσιάζουν κανένα ενδιαφέρον αυτή τη στιγμή και δωρίστε ή ανακυκλώστε τα.