Καθαρισμός Φούρνου - Μια Γρήγορη και Αποτελεσματική Μέθοδος

Εάν αναρωτιέστε πώς να καθαρίσετε το γυαλί του φούρνου, ανησυχώντας ότι θα είναι δύσκολο και χρονοβόρο, μην πανικοβληθείτε. Με ένα ειδικό καθαριστικό φούρνου και τη σωστή τεχνική μπορείτε να έχετε αυτό το κρυστάλλινο γυαλί πεντακάθαρο.

Πρώτον, αφήστε το φούρνο σας να κρυώσει εντελώς - δεν θέλετε να ψεκάσετε το υγρό καθαρισμού σε ένα ζεστό φούρνο ή να βάλετε τα χέρια σας εκεί. Είναι καλύτερο να προγραμματίσετε ένα χρόνο για να καθαρίσετε το φούρνο σας όταν δεν θα χρειαστεί να το χρησιμοποιήσετε - ίσως νωρίς το πρωί, πριν χρειαστεί να μαγειρέψετε το βραδινό γεύμα.

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας (εάν χρειαστεί, να φορέστε γάντια) για να αφαιρέσετε τυχόν μεγάλα κομμάτια τροφής ή καμένα κατάλοιπα. Δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε το τρίψιμο αυτή τη στιγμή, αλλά εάν κάτι μπορεί εύκολα να αφαιρεθεί πριν προσθέσετε το καθαριστικό φούρνου, τότε θα πρέπει να αφαιρεθεί. Αυτό μειώνει το φόρτο εργασίας για το καθαριστικό του φούρνου και σας βοηθά να επιτύχετε τα βέλτιστα αποτελέσματα.

Ψεκάστε το καθαριστικό του φούρνου σας στην γυάλινη πόρτα σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Προσέξτε να μην ψεκάσετε στην πλάτη ή στις πλευρές του φούρνου και φροντίστε επίσης να διατηρείτε το υγρό καθαρισμού μακριά από τη μόνωση της πόρτας - αυτό θα χρειαστεί καθαρισμό ξεχωριστά, όπως η ισχύς του υγρού καθαρισμού θα μπορούσε να επηρεάσει την αποτελεσματικότητα της μόνωσης.

Ορισμένα καθαριστικά πρέπει να αφήνονται για να απορροφούν τους λεκέδες και τα υπολείμματα για κάποιο χρονικό διάστημα, ενώ άλλα σας επιτρέπουν να ξεκινήσετε αμέσως να εργάζεστε - ελέγχετε πάντοτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για να δείτε τι συνιστάται για το συγκεκριμένο προϊόν καθαρισμού. Για να ξεκινήσετε, χρησιμοποιήστε ένα σφουγγάρι για να σκουπίσετε το γυαλί, αφαιρώντας τυχόν ακαθαρσίες.

Για να αφαιρέσετε υπολείμματα που έχουν κολλήσει στις επιφάνειες, χρησιμοποιήστε ένα εργαλείο όπως μια ξύστρα τζαμιών.

Χρησιμοποιώντας μια παλιά οδοντόβουρτσα που έχετε τοποθετήσει σε ζεστό νερό, αρχίστε προσεκτικά να καθαρίζετε τη μόνωση της γυάλινης πόρτας, αφαιρώντας τυχόν σωματίδια από τις μικρές γωνίες. Στη συνέχεια, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα υγρό σφουγγάρι για να ξεπλύνετε την πόρτα του φούρνου, αφαιρώντας τυχόν εναπομείναντα ίχνη σκόνης, βρωμιάς, υπολειμμάτων και διαλύματος καθαρισμού.

Τελειώνοντας, πάρτε ένα καθαρό, στεγνό πανί και καθαρίστε απαλά το γυαλί, όπως θα κάνατε με ένα παράθυρο ή μια ντουζιέρα μετά τον καθαρισμό. Αυτό θα σας βοηθήσει να απομακρύνετε τυχόν μουτζούρες, καθιστώντας εύκολο για σας να δείτε μέσα στον φούρνο κατά την διάρκεια ενός ψησίματος.