Εύκολος τρόπος για να καθαρίσετε τα ντουλάπια της κουζίνας

Εξωτερικός καθαρισμός ντουλαπιών.

 

Μία εύκολη και απλή λύση για τον καθαρισμό των ντουλαπιών της κουζίνας αποτελεί ο συνδυασμός του ζεστού νερού με πράσινο σαπούνι. Αυτή η λύση είναι πολύ καλή για πολλούς τύπους επιφανειών. Το πράσινο  σαπούνι  αφαιρεί ακόμη και ορισμένες σκληρές βρωμιές. Μην ξεχνάτε τις άκρες και τα πλαϊνά του ντουλαπιού κατά τον καθαρισμό, καθώς και τους μεντεσέδες. Ξεπλύνετε καλά με ένα άλλο καθαρό πανί πριν στεγνώσετε με το τελευταίο πανί. Δεν πρέπει να υπάρχει υγρασία  στα ντουλάπια. Διαφορετικά μπορεί να υπάρξει αποχρωματισμός και αλλοίωση τους. 

Εσωτερικός καθαρισμός ντουλαπιού

Ξεκινήστε από το πάνω ράφι. Το ντουλάπι πρέπει να είναι άδειο. Εάν υπάρχουν καλύμματα στις επιφάνειες του ντουλαπιού αφαιρέστε τα. Αν υπάρχουν ψίχουλα και υπολείμματα στα ντουλάπια καλό είναι να τα σκουπίσετε με ηλεκτρική σκούπα ή με ένα μικρό κουπάκι χειρός.  Στη συνέχεια περάστε τις εσωτερικές επιφάνειες του ντουλαπιού με ζεστό νερό και πράσινο σαπούνι . Ξεπλύνετε και στεγνώστε με ένα στεγνό πανί για να μην μείνει υγρό και σχηματιστεί υγρασία.

Καθαρισμός πραγμάτων που βρίσκονται μέσα στο ντουλάπι

Μουλιάστε ένα υγρό πανί σε ένα μείγμα ζεστού νερού και πράσινου σαπουνιού και σκουπίστε με αυτό τα κουτιά τα βάζα και όποια άλλα δοχεία έχετε. Σκουπίστε τα καλά τα κουτιά και τοποθετήστε τα στο ντουλάπι αφού στεγνώσουν τελείως. Όταν ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία αφήστε τις πόρτες του ντουλαπιού ανοιχτές για λίγο για να φύγει η υγρασία.