Εύκολες διαδικασίες καθαρισμού του πλυντηρίου ρούχων

Μία από τις συσκευές στο σπίτι που ξεχνάμε συνήθως πως χρειάζεται και αυτή καθάρισμα είναι το πλυντήριο ρούχων. Εάν έχετε ένα πλυντήριο εμπρόσθιας φόρτωσης όπως και ο περισσότερος κόσμος, η καθαριότητά του λαστίχου είναι σημαντική καθώς ο τύπος πλυντηρίου αυτού είναι αρκετά επιρρεπής σε μούχλα καθώς και σε υπολείματα απορρυπαντικού με αποτέλεσμα τα καθαρά ρούχα ενδεχομένως να μην μυρίζουν και τόσο καθαρά.

Ξεκινήστε με το καθάρισμα του λάστιχου της πόρτας με ένα πανί εμποτισμένο σε μείγμα 50/50 χλωρίνης και ζεστού νερού. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τραβήξει προς τα πίσω το λάστιχο για να καθαρίσετε το εσωτερικό, καθώς εκεί θα βρίσκεται και η περισσότερη συγκέντρωση μούχλας. Εάν η μούχλα δεν βγαίνει εύκολα,  ενυδατώστε μια πετσέτα με το μείγμα χλωρίνης σας, τοποθετήστε την στον κάδο σας και λειτουργήστε το πλυντήριο σε ένα πρόγραμμα για 30 λεπτά.

Μετά από την διαδικασία αυτή, αφαιρέστε την πετσέτα και τρίψτε τον λάστιχο με μια παλιά οδοντόβουρτσα.

Στη συνέχεια, σκουπίστε τον κάδο μέ ένα στεγνό, καθαρό πανί μέχρι να αφαιρεθεί οποιοδήποτε υπόλειμμα του μείγματος χλωρίνης.

Στη συνέχεια, ξεκινήστε ένα πρόγραμμα πλύσης ξανά με την ρύθμιση της θερμοκρασίας στην πιο υψηλή στάθμη προσθέτοντας 2 φλιτζάνια ξίδι και τοποθετήστε στο πλυντήριο 2 μικρές, καθαρές πετσέτες.

Τέλος, αυτή η διαδικασία είναι καλό να επαναλαμβάνεται μια φορά τον μήνα. Αν δεν υπάρχει ορατή μούχλα, παραλείψτε τη χλωρίνη και τρέχτε την διαδικασία μόνο με το ξύδι. Αυτό θα σας βοηθήσει να και αφαιρέσετε όλα τα υπολείμματα ξεραμένου απορρυπαντικού από το πλυντήριο σας και θα το αφήσει καθαρό και απολυμασμένο!