Ένας Γρήγορος Οδηγός Καθαρισμού Κουρτινών

Οι κουρτίνες τείνουν να απορροφούν τις μυρωδιές από το σπίτι, όπως τις μυρωδιές μαγειρέματος και τον καπνό τσιγάρων, που μπορούν να κάνουν τις κουρτίνες να μυρίζουν άσχημα και να προκαλέσουν ελαφρύ αποχρωματισμό. Αυτοί οι λεκέδες μπορεί να είναι πολύ αισθητοί σε ανοιχτόχρωμες ή ευαίσθητες κουρτίνες.

Ο καθαρισμός κουρτίνας δεν χρειάζεται να είναι δύσκολος όμως: ενώ ο καθαρισμός με ατμό στις κουρτίνες σημαίνει τη χρήση ειδικού και ακριβού εξοπλισμού, υπάρχουν πολλοί άλλοι εύκολοι τρόποι για να καθαρίσετε τις κουρτίνες σας και διαφορετικά καθαριστικά κουρτίνας που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ακολουθεί ένας γρήγορος και απλός οδηγός για τις διαθέσιμες επιλογές.

 

Επιλογή 1: Καθαρισμός κουρτινών στο πλυντήριο ρούχων

Ανάλογα με το υλικό των κουρτινών σας, ίσως μπορείτε να τα καθαρίσετε απλά τοποθετώντας τες στο πλυντήριο.

Εάν το πλυντήριο σας έχει ένα κύκλο για ευαίσθητα υφάσματα, φροντίστε να τον χρησιμοποιήσετε. Διαφορετικά, επιλέξτε ένα πλύσιμο στο κρύο νερό με αργή περιστροφή.

Το κανονικό σας απορρυπαντικό πλυντηρίου θα είναι αρκετό για να το χρησιμοποιήσετε.

Εάν ανησυχείτε ιδιαίτερα για τη συρρίκνωση του υφάσματος, μην διακινδυνεύετε να βάλετε τις κουρτίνες στο πλυντήριο και πλύνετέ τες το χέρι.

Πότε να καθαρίζετε κουρτίνες στο πλυντήριο: Αυτή η επιλογή λειτουργεί καλύτερα με ελαφριές κουρτίνες παρά με βαριά υφάσματα που συγκρατούν περισσότερο νερό. Ωστόσο, λάβετε υπόψη σας ότι ορισμένα υλικά χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή κατά την τοποθέτησή τους σε ένα πλυντήριο ρούχων - για παράδειγμα, τα ευαίσθητα βαμβακερά μπορούν να συρρικνωθούν σε πλύσεις με ζεστό νερό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει την ετικέτα στις κουρτίνες σας πριν τις πλύνετε.

 

Επιλογή 2: Καθαρισμός κουρτινών με πλύσιμο στο χέρι

Το πλύσιμο των κουρτινών στο χέρι μπορεί μερικές φορές να είναι η ασφαλέστερη επιλογή:

Χρησιμοποιήστε είτε το συνηθισμένο απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων, είτε σαπούνι ειδικά σχεδιασμένο για πλύσιμο των χεριών. Είναι καλύτερο να επιλέξετε ένα απαλό σαπούνι για να αποφύγετε τυχών φθορά στο ύφασμα.

Ακολουθήστε τις οδηγίες σχετικά με το επιλεγμένο προϊόν σας για πλύσιμο στο χέρι - διαφορετικά προϊόντα απαιτούν διαφορετικές αραιώσεις σε νερό.

 

Πότε πρέπει να πλένετε τις κουρτίνες: Το πλύσιμο των κουρτινών στο χέρι είναι πιο δύσκολη από τη τοποθέτησή τους στο πλυντήριο, αλλά μειώνει τον κίνδυνο συρρίκνωσης και είναι μια καλή επιλογή για ευαίσθητα υλικά όπως το 100% βαμβάκι. Είναι καλύτερο να μην πλένετε στο χέρι πολύ βαριά υφάσματα απλά επειδή είναι δύσκολο να αφαιρέσετε όλο το νερό, παρατείνοντας το χρόνο στεγνώματος.

 

Επιλογή 3: Καθαρισμός κουρτινών με ατμό

Η χρήση ενός καθαριστή ατμού καλής ποιότητας με ένα εξάρτημα ταπετσαρίας είναι μια από τις πιο βολικές μεθόδους καθαρισμού κουρτίνας.

Βεβαιωθείτε ότι ξεκινάτε από την κορυφή και εργάζεστε προς το κάτω μέρος της κουρτίνας.

Εάν παρατηρήσετε ότι το ύφασμα είναι υγρό, κρατήστε τη συσκευή πιο μακριά από την κουρτίνα.

Προσέξτε όταν χρησιμοποιείτε καθαριστικό ατμού: διαβάστε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν ξεκινήσετε και θυμηθείτε ότι ο ατμός μπορεί να σας προκαλέσει εγκαύματα - γι 'αυτό βεβαιωθείτε ότι φοράτε κατάλληλο προστατευτικό ρουχισμό.

Πότε να χρησιμοποιήσετε ένα καθαριστικό ατμού για καθαρισμό κουρτινών: Ο καθαρισμός κουρτινών με ατμό είναι μια εξαιρετική επιλογή για κουρτίνες κατασκευασμένες από πολύ βαριά υφάσματα ή για κουρτίνες που είναι ιδιαίτερα δύσκολο να αφαιρεθούν από τις ράγες.

 

Μετά την καθαριότητα κουρτίνας, ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώσει;

Μην μπείτε στον πειρασμό να βάλετε τις υγρές κουρτίνες στο στεγνωτήριο. Η κίνηση του κάδου στεγνώματος μπορεί να προκαλέσει επίμονες τσακίσεις που δεν θα μπορούν να αφαιρεθούν ακόμα και από ένα καλό σίδερο. Ο καλύτερος τρόπος για να στεγνώνετε τις κουρτίνες είναι να τις κρεμάσετε έξω, μακριά από το άμεσο ηλιακό φως για να αποφύγετε τη λεύκανση και τη φθορά στο χρώμα. Αφήνοντας τις κουρτίνες να στεγνώσουν φυσικά σε μια κρεμαστή θέση μειώνει τα τσακίσματα και ένα γρήγορο σίδερο όταν στεγνώσουν θα τις κάνει να μοιάζουν καινούργιες.

 

Πώς μπορώ να καθαρίσω τις κουρτίνες ευκολότερα;

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε την ανάγκη καθαρισμού οικιακών υλικών όπως κουρτίνες. Απλώς ακολουθώντας μερικούς κανόνες, μπορείτε απλά να δώσετε στις κουρτίνες σας μια σωστή πλύση κάθε φορά και όχι σε τακτική βάση.

Προσπαθήστε να μειώσετε την απορρόφηση των μυρωδιών. Όταν μαγειρεύετε, κρατήστε την πόρτα της κουζίνας κλειστή και προσπαθήστε να περιορίσετε το κάπνισμα μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Σκουπίστε τις κουρτίνες σας τακτικά με ένα μαλακό εξάρτημα βούρτσας για να αφαιρέσετε την καθημερινή σκόνη και τη βρωμιά και να αποφύγετε τη λείανση των λεκέδων μέσα στο υλικό.

Εάν οι άσχημες μυρωδιές εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα, αερίστε τις κουρτίνες σας συχνά. Βγάλτε τες από τη ράγα και τα κρεμάστε τες έξω για μερικές ώρες για να τις φρεσκάρετε.

Ορίστε! Οι πρόσφατα καθαρισμένες κουρτίνες σας προσφέρουν ένα φωτεινότερο, φρέσκο ​​σπίτι τόσο μέσα όσο και έξω.