Ανοιξιάτικη Ταξινόμηση

Όταν βγαίνει ο ήλιος, οι μέρες γίνονται μεγαλύτερες. Είναι πολύ ωραίο να οργανώσετε τη ζωή σας και να καθαρίσετε το χώρο σας. Η ταξινόμηση και η καλή ανοιξιάτικη καθαριότητα είναι τόσο υγιεινή όσο και ένας καλός τρόπος για να βελτιωθεί η διάθεση - απλά δείτε πόσο καλύτερα αισθάνεστε όταν το σπίτι λάμπει και όλα τα αντικείμενα που δεν χρειάζονται πια απομακρύνονται.

Ο απλούστερος τρόπος για την επίλυση της συσσωρευμένης ακαταστασίας είναι η μέθοδος των 4 κουτιών. Συγκεντρώστε τέσσερα κουτιά (ή, αν προτιμάτε, τρία κουτιά και ένα καλάθι άχρηστων). Καθορίστε τα κουτιά "Αποθηκεύστε", "Χαρίστε / Πουλήστε", και "Αποθηκεύστε" και χρησιμοποιήστε την το καλάθι άχρηστων για αντικείμενα που θα απορριφθούν. Θυμηθείτε ότι μπορείτε να ανακυκλώσετε χαρτόνι, χαρτί, πλαστικό και είδη γυαλιού και ότι τα καταστήματα φιλανθρωπίας θα χαρούν να λάβουν δωρεές από καθαρά, αδιάσπαστα αγαθά, έπιπλα και ρούχα!

Εργαστείτε ανά δωμάτιο, συστηματικά καθαρίστε το σωρό σας, στέλνοντας κάθε στοιχείο στο κατάλληλο κουτί.

Καθώς ολοκληρώνετε κάθε δωμάτιο, αφήστε λίγο χρόνο για να ταξινομήσετε όλα τα αντικείμενα για "Αποθήκευση" στις κατάλληλες θέσεις τους. Όταν η άνοιξη καθαρίζει τη ζωή σας, είναι χρήσιμο να τοποθετήσετε τα ρούχα του χειμώνα και άλλα αντικείμενα, όπως κουβέρτες, σε χώρο αποθήκευσης για να αυξήσετε το χώρο και να διευκολύνετε την πρόσβαση στα ανοιξιάτικα και καλοκαιρινά σας ρούχα.

Εάν το σπίτι σας συχνά φαίνεται γεμάτο, τώρα θα ήταν μια καλή στιγμή να κοιτάξετε τις νέες λύσεις αποθήκευσης - πλαστικά κουτιά αποθήκευσης, για χαρτιά ή διάφορα αντικείμενα, κρεμασμένα ρούχα, κιβώτια ή ράφια για βιβλία, αντικείμενα κουζίνας ή άλλαυλικά.

Τοποθετήστε τα αντικείμενα "Χαρίστε / Πουλήστε" σε μια θέση που δεν προκαλεί σύγχυση, όπως η σοφίτα ή το γκαράζ σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε προγραμματίσει για την πώλησή τους το συντομότερο δυνατό.