Αφαίρεση Χλωρίνης από Μοκέτα και Χαλιά

Όλοι γνωρίζουμε ότι το χλωρίνη είναι ένα ισχυρό προϊόν καθαρισμού που μπορεί να αντιμετωπίσει βακτήρια και μικρόβια. Αλλά όσο προσεκτικοί και να είμαστε όταν καθαρίζουμε, οι λεκέδες λεύκανσης εξακολουθούν να συμβαίνουν, και όταν γίνει αυτό, ο πανικός ξεκινά. Οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέρουμε πως να αφαιρέσουμε λεκέδες από λεύκανση, καθώς υποθέτουμε ότι είναι αδύνατο να τους αντιμετωπίσουμε. Ευτυχώς, με λίγη γρήγορη σκέψη, όλα μπορούν να γίνουν.

Υπάρχει ένας μόνο τρόπος για να αφαιρέσετε λεκέδες χλωρίνης από χαλιά ή ταπετσαρίες, και πρέπει να γίνει αμέσως, πριν η χλωρίνη αρχίσει να αλλάζει το χρώμα των ινών:

Όταν ασχολείστε με ισχυρά προϊόντα καθαρισμού όπως η χλωρίνη, είναι σημαντικό να λαμβάνετε τις κατάλληλες προφυλάξεις ασφαλείας. Προστατεύστε τα χέρια και τα ρούχα σας, εργαστείτε σε καλά αεριζόμενο χώρο και ελέγξτε την ετικέτα της φιάλης για τυχόν πρόσθετες οδηγίες ασφαλείας.

Πάρτε ένα καθαρό λευκό πανί και σκουπίστε το πλεόνασμα χλωρίνης από το λεκέ. Μην τρίβετε το σημάδι (θα αυξήσετε το μέγεθος του λεκέ) και πιέστε το στις ίνες του χαλιού ή της μοκέτας.

Εφαρμόστε ένα μείγμα από πράσινο σαπούνι και νερό στο λεκέ και αφαιρέστε έτσι περισσότερη ποσότητα από χλωρίνη. Μπορείτε εναλλακτικά να δοκιμάσετε αραιωμένο λευκό ξύδι, αν και πρέπει να γνωρίζετε ότι η οσμή μπορεί να είναι σχετικά ισχυρή σε συνδυασμό με το χλωρίνη.

Ξεπλύνετε την περιοχή με καθαρό, κρύο νερό.

Τοποθετήστε χαρτοπετσέτες στο λεκέ για να απορροφήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Αφού στεγνώσει η περιοχή, περάστε την με ηλεκτρική σκούπα.

Εάν η κηλίδα παραμένει, μην απελπίζεστε - ίσως να μην μπορείτε να αντιστρέψετε το αποτέλεσμα λεύκανσης που έχει προκαλέσει η χλωρίνη, αλλά μπορείτε να το καλύψετε. Για μικρούς λεκέδες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα κιτ επισκευής χαλιού (ακολουθήστε τις οδηγίες στην ετικέτα) ή χρησιμοποιήστε ένα στυλό υφάσματος για να χρωματίσετε ξανά την περιοχή.

Πάρτε ένα χρωματικό στυλό υφάσματος σε παρόμοιο χρώμα με το χαλί και τρίψτε το απαλά κατά μήκος των λευκασμένων ινών.

Επαναλάβετε έως ότου ο λεκές δεν είναι πλέον ορατός και αφήστε την περιοχή να στεγνώσει.

Με λίγη τύχη και γρήγορη σκέψη, μπορεί να έχετε επαναφέρει την υφασμάτινη επιφάνεια κοντά στη αρχική της κατάσταση.