Αφαίρεση Λεκέδων από Βαφή Μαλλιών

Σκέφτεστε να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες σας; Μπορεί να είναι πιο βολικό από το να πάτε στο κομμωτήριο, αλλά η βαφή των μαλλιών σας στο σπίτι μπορεί να αποδειχθεί μια ακατάστατη εργασία αν δεν είστε προσεκτικοί!

Τα ατυχήματα είναι αναπόφευκτα, αλλά αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να αφαιρέσετε λεκέδες από χαλιά και μοκέτες σας έχουμε όλες τις συμβουλές αφαίρεσης βαφής μαλλιών από επιφάνειες που χρειάζεστε.

 

Πώς να αφαιρέσετε βαφές μαλλιών από χαλί και ταπετσαρία

Πρώτον, μην πανικοβληθείτε. Ίσως μπείτε στον πειρασμό να αρπάξετε την πλησιέστερη πετσέτα και να τρίψετε δυνατά, αλλά αυτό θα απλώσει το λεκέ και θα το κάνει χειρότερο. Αντ 'αυτού, σκουπίστε απαλά με ένα πανί για να απορροφήσετε οποιοδήποτε επιφανειακό υγρό.

Στη συνέχεια, αραιώστε λίγο υγρό πλύσης σε χλιαρό νερό και απορροφήστε ένα καθαρό πανί στο διάλυμα. Χρησιμοποιήστε αυτό το πανί για να καθαρίσετε το λεκέ, πριν τον αφήσετε να απάνω στον λεκέ για μερικά λεπτά, και στη συνέχεια να στεγνώστε με ένα στεγνό πανί.

Εάν η κηλίδα εξακολουθεί να υπάρχει, επαναλάβετε το προηγούμενο βήμα, αυτή τη φορά με ένα διάλυμα αραιωμένου λευκού ξυδιού.

Τέλος, ξεπλύνετε με νερό και αφήστε να στεγνώσει.

 

Πώς να αφαιρέσετε τη βαφή μαλλιών από τα ρούχα

Όταν είστε στην διαδικασία βαφής των μαλλιών, μόνο το ξύσιμο της μύτης σας μπορεί να οδηγήσει σε λεκέδες που μεταφέρονται στα ρούχα σας. Αλλά μην ανησυχείτε! Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για απλή αφαίρεση λεκέδων από βαφή μαλλιών:

Πριν βάψετε τα μαλλιά σας, τυλίξτε μια παλιά πετσέτα γύρω από τους ώμους σας και τοποθετήστε χαρτί κουζίνας στις κοντινές επιφάνειες. Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε και τα πλαστικά γάντια που υπάρχουν στο κουτί!

Μόλις εντοπίσετε ένα λεκέ στο ύφασμα, εφαρμόστε ένα υγρό απορρυπαντικό ρούχων απευθείας στην πληγείσα περιοχή με ένα υγρό πανί. Ξεπλύνετε απαλά το απορρυπαντικό στο λεκέ και ξεπλύνετε καλά με κρύο νερό.

Πλύνετε το ρούχο στο πλυντήριο (σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας φροντίδας).

Αν η κηλίδα εξακολουθεί να είναι ορατή μετά την πλύση, απορροφήστε το ρούχο όλη τη νύχτα σε ένα κουβά με ζεστό νερό και αραιωμένο απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων ή λευκαντικό οξυγόνου.

Μην ξεχνάτε: Διαβάστε την ετικέτα φροντίδας ενδυμάτων πριν από τη χρήση και πλύνετε σύμφωνα με τις οδηγίες.