4 Φυσικοί Τρόποι Καθαρισμού Λίπους από τους Τοίχους της Κουζίνας

Εάν θέλετε να καθαρίσετε το λίπος από τους τοίχους της κουζίνας χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα, παρακάτω θα βρείτε τα πιο συνηθισμένα φυσικά συστατικά που είναι εύκολα διαθέσιμα στο σπίτι ή στο σούπερ μάρκετ και μπορούν να καθαρίσουν αποτελεσματικά τους λεκέδες λίπους.

1. Ξύδι: Το λευκό ξύδι είναι ένας εξαιρετικός καθαριστικός παράγοντας, που μπορεί να καταπολεμήσει τους λιπαρούς τοίχους, να τους απολυμάνει και επίσης να κάνει την οσμή λίπους και μαγειρέματος στην κουζίνα να φύγει. Το λευκό ξύδι είναι επίσης ένας πολύ καλός φυσικός παράγοντας που μπορεί να καταπολεμήσει τους λεκέδες που δημιουργούνται από τον καπνό. Αν χρησιμοποιείτε απευθείας ξύδι στους τοίχους, σίγουρα πρόκειται να καθαρίσετε τους λεκέδες λίπους και καπνού. Αλλά αν φτιάξετε ένα μείγμα ξιδιού και νερού, τότε θα είναι μια καλή λύση για να χρησιμοποιηθεί για τον τακτικό καθαρισμό συντήρησης. Απλά ψεκάστε το ξύδι ή το διάλυμα ξιδιού-νερού απευθείας στον τοίχο και σκουπίστε το με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι. Και θα δείτε ότι οι λεκέδες έχουν εξαφανιστεί!

2. Μαγειρική Σόδα: Η μαγειρική σόδα είναι μια άλλη ουσία που μπορεί να καθαρίσει αποτελεσματικά τους λεκέδες από τους τοίχους της κουζίνας. Απλά πασπαλίζετε κάποια ποσότητα μαγειρικής σόδας σε ένα σφουγγάρι και σκουπίστε τη λιπαρή επιφάνεια των τοίχων της κουζίνας. Αφού τρίψετε απαλά τους τοίχους, σκουπίστε το με ένα καθαρό στεγνό πανί για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα της μαγειρικής σόδας.

3. Φυτικά έλαια: Ο καθένας πρέπει να έχει φυτικά έλαια στην κουζίνα, για σκοπούς μαγειρέματος. Αλλά ξέρατε, αυτό το λάδι μπορεί να καθαρίσει τα λάδια και του λίπους; Αυτή η μέθοδος μπορεί να ονομαστεί ως "λάδι που αφαιρεί λάδι". Πάρτε μια χαρτοπετσέτα, ρίξτε λίγο φυτικό λάδι και τρίψτε τη λιπαρή περιοχή του τοίχου. Θα δείτε ότι σας βοηθά να καθαρίσετε τους λεκέδες λίπους.

4. Αλάτι: Αυτό είναι πιθανώς ένα συστατικό στην κουζίνα σας χωρίς το οποίο, δεν θα μπορείτε να μαγειρέψετε τίποτα για να το κάνετε νόστιμο. Το αλάτι είναι το κύριο συστατικό για την καθημερινή διατροφή. Απλά πασπαλίζετε μια ποσότητα αλατιού πάνω από τους λεκέδες λίπους και αφήστε το αλάτι να απορροφήσει τους λεκέδες. Μετά από αυτό, ψεκάστε λίγο διάλυμα από ξύδι πάνω από την περιοχή και σκουπίστε το χρησιμοποιώντας ένα σφουγγάρι ή ένα υγρό πανί. Μπορείτε επίσης να αναμείξετε το αλάτι με το αλκοόλ σε αναλογία 1:4 και να το τρίψετε καλά πάνω στους λεκέδες λαδιού και λίπους.