10 Χρήσεις της Μαγειρικής Σόδας

1. Αφαιρέστε λεκέδες από το χαλί με μαγειρική σόδα

Πιστεύουμε ότι τα καλύτερα κόλπα καθαρισμού είναι εκείνα που απαιτούν τον λιγότερτο χρόνο εργασίας. Πασπαλίστε τη σόδα στο χαλί σας, αφήστε την για λίγες ώρες και έπειτα σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα. Τόσο απλά. Η σόδα ενεργεί σαν μίνι σφουγγάρι, απορροφώντας μυρωδιές κατοικίδιων και άλλες οσμές. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ελαφρών λεκέδων από το χαλί, αν και ίσως χρειαστεί να σηκώσετε τα μανίκια σας και να τρίψετε τους λεκέδες με μια βούρτσα για καλύτερα αποτελέσματα.

2. Λευκάνετε τα ρούχα

Τα λευκά ρούχα τείνουν να φαίνονται λίγο βρώμικα με την πάροδο του χρόνου, είτε πρόκειται για πουκάμισα, ή την αγαπημένη σας μπλούζα. Για να τα κάνετε να φαίνονται ξανά λευκά, προσθέστε δύο κουταλιές μαγειρικής σόδας στο κανονικό απορρυπαντικό πλυντηρίων ρούχων και, στη συνέχεια, στεγνώστε τα ρούχα σε εξωτερικό χώρο μια ημέρα με ηλιοφάνεια.

3. Αφαιρέστε τους λεκέδες από τα πλαστικά τάπερ

Δεν είναι μόνο ρούχα και χαλιά που έχουν λεκέδες. Τα τάπερ είναι ένα άλλο κοινό θύμα των λεκέδων. Δοκιμάστε να γεμίσετε τα πλαστικά σας τάπερ με ζεστό νερό, προσθέτοντας δύο κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα και αφήνοντάς τα κατά την διάρκεια της νύχτας.

4. Κάντε το πλυντήριο πιάτων σας να μυρίζει ωραία

Το πλυντήριο πιάτων σας μυρίζει άσχημα; Αδειάστε το και ελέγξτε ότι δεν υπάρχει κάτι που να φράζει το φίλτρο. Στη συνέχεια, βάλτε το πλυντήριο πιάτων να δουλέψει ένα ζεστό πλύσιμο με ένα φλιτζάνι σόδα ψησίματος.

5. Χρησιμοποιήστε μαγειρική σόδα για να διατηρήσετε μυρωδάτο τον κάδο απορριμμάτων

Με κάθε αλλαγή σακούλας, προσθέστε μια κουταλιά σόδας στη νέα σακούλα για να απορροφήσει τις οσμές.

6. Φτιάξτε ένα σπιτικό αποσμητικό χώρου

Πάρτε ένα ζευγάρι καλσόν, κόψτε το κάτω μέρος, προσθέστε μια χούφτα σόδας και δέστε το κόμπο. Στη συνέχεια, απλά κρύψτε το σπιτικό σας αποσμητικό χώρου πίσω από τη λεκάνη, σε μια ντουλάπα ή οπουδήποτε αλλού που χρειάζεται κάποια δράση αποσμητικού χώρου.

7. Αφαιρέστε οσμές από παπούτσια

Πασπαλίστε λίγο σόδα στα παπούτσια σας μετά από κάθε χρήση. Απλά θυμηθείτε να την αδειάσετε την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσετε.

8. Καθαρίστε το φούρνο σας με μαγειρική σόδα

Πρώτα απ 'όλα, βεβαιωθείτε ότι ο φούρνος είναι κρύος. Στη συνέχεια, προσθέστε αρκετό νερό στη μαγειρική σόδα για να φτιάξετε μια αλοιφή. Αλείψτε την αλοιφή πάνω σε όλες τις επιφάνειες του φούρνου σας (αποφεύγοντας τα στοιχεία θέρμανσης). Αφήστε τη για μια μέρα και σκουπίστε την με ένα υγρό πανί.

9. Απομακρύνετε οσμές κατοικίδιων ζώων

Πασπαλίστε μια κουταλιά σούπας μαγειρικής σόδας σε ένα κρεβάτι σκυλιών - απλά πασπαλίστε το, αφήστε για μια ώρα και στη συνέχεια σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα. Ενώ η σόδα δεν περιέχει επιβλαβείς χημικές ουσίες, μπορεί να είναι επικίνδυνη για τα σκυλιά αν τα καταναλωθεί σε μεγάλες ποσότητες, οπότε μην επιτρέψετε στο κατοικίδιό σας να καθίσει στο κρεβάτι του ενώ κάνετε την διαδικασία.

10. Ξεμπλοκάρετε τη υδροροή με φυσικό τρόπο

Ρίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό στο νεροχύτη. Μόλις έχει φύγει όλο το βραστό νερό, προσθέστε ένα φλιτζάνι σόδας και ένα φλιτζάνι ξύδι. Θα κάνει αρκετό αφρό, αλλά θα βοηθήσει να καθαρίσει το μπλοκάρισμα. Εάν ο νεροχύτης εξακολουθεί να είναι βουλωμένος, ίσως χρειαστεί να στραφείτε σε ένα προϊόν βαρέως τύπου.